iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Една от жертвите на "Килърите 3" сама изкопала гроба си

сн. razkritia.com

Смята се, че един от изчезналите преди време, който се е оказал жертва на новоизлюпилата се група за мокри поръчки „Килърите 3“, Теодор Неофитов – Ханс е бил принуден сам да изкопае гроба си. След като Ханс го е направил, той бил застрелян от Милчо Боянов – Чороза във вече изкопания от жертвата гроб. Действието се извършва преди повече от пет години.
До запустялата местност Чироза, Ханс и още двама техни авери стигнали с кола. Тръгнали от къщата на Бай Васо - бащата на наркобоса Райко Кръвта, като натоварили автомобила с експлозиви.
Уж трябвало да ги заровят някъде, за да не ги открие полицията. Когато стигнали до мястото, Чироза дал лопата на Ханс и му казал да изкопае трап за експлозивите.
След малко Чироза го застрелял с 3 куршума и се обърнал към двамата си приятели с думите: Спокойно, не се плашете, така се постъпва само с предателите и страхливците, пише "24 часа".
После Ханс бил заровен близо до мястото, където започнал да копае. "Вината" на младежа била, че отказал да застреля Николай Христов-Хайо. Убийството било поръчано на Ханс от бандата на Чироза и Бай Васо, но той постоянно си намирал оправдание и така и не изпълнил поръчката.
И вчера екипи от полицаи, жандармеристи, съдебни лекари и следови кучета продължиха издирването на още 2 жертви на бандата на Бай Васо и Чироза. Става дума за изчезналите през май 2007 г. Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев-Врачанеца. Разследващите са наясно за периметъра, в който са заровени двамата, но не знаят точното място на гроба. Отделно от това работата на екипите се затруднява от силно пресечения терен.
Кръстето и Врачанеца били ликвидирани от Румен Стефанов-Алф. Мотивът - предателите заслужават куршум. Самият Алф приживе се похвалил пред свидетели къде е погребал Кръстето, когато минавали край местността с кола. Но и Алф не живя дълго - той бе застрелян пред дискотека "Че Гевара" в Перник.
Както пръв БЛИЦ съобщи в петък полицаи изровиха три трупа от местност, близо до Перник. 8 човека бяха задържани при мащабната операция на специализираната прокуратура и полицията в Перник и селата в района, Радомир и Кюстендил.
Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, убийства, лихварство и черно тото. Сред задържаните освен Бай Васо и Чироза са Иван Цветков-Ванчето, Борислав Михайлов-Кюлума, Ромео от Радомир и др.
От уличените са иззети оръжия, боеприпаси, бронежилетка и пистолет с патрон в цевта, съобщи в петък зам. главният прокурор Борислав Сарафов. Днес спецпрокуратурата ще поиска от съда да ги остави за постоянно зад решетките.
Разследващите смятат, че тарторите на групата са Бай Васо, който поема контрола над бизнеса на сина си, застрелян през 2005 г., и Чироза, който покрай другите неща стопанисва и дискотеката на бандата “Че Гевара”.
Основните свидетели срещу групата са бившите членове Станислав Ангелов-Сиси, съден за серия убийства, и Николай Николов-Шатката. Това са двамата свидетели, присъствали на разстрела на Ханс. Сиси и Шатката бяха осъдени за убийството на Николай Христов-Хайо.
Основен свидетел по този случай срещу Шатката и Сиси бе задържаният в петък Ванчето.
Информация: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.