iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Две перничанки са станали жертви на измами

Две перничанки са станали жертви на измами 06_1434365058

77-годишна жена се оплакала в полицията, че била измамена по телефона и предала 1450 лева на непознат мъж. Приложена й е една от многобройните схеми, използвани от измамниците.

Неизвестен звъннал на домашния телефон на възрастната жена и се представил за неин роднина. Явно потърпевшата се заблудила и разпознала по гласа свой родственик, който поискал парите, за да освободи от митница скъпи лекарства, закупени от чужбина. На адреса на пенсионерката пристигнал непознат, който взел сумата от 1450 лв. и си тръгнал.

Друга 73-годишна била измамена с 5000 лева. Отново се обадил мъж по телефона, който се представил за неин близък и поискал пари за спешна сделка. Без да му мисли много доверчивата пенсионерка събрала парите и ги предала на човек, посетил жилището й.

Започнати са досъдебни производства и работата по установяване на
извършителите продължава.

От полицията за пореден път апелират към гражданите да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Преди да направят каквото и да било, да се чуят със свои близки, деца или внуци. Когато обажданията им се сторят съмнителни, да подават сигнали на тел. 112.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.