iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Две години и два месеца строг режим получи рецидивист, грабил жени

сн. standartnews.com

Пернишкия Районен съд осъди на две години и два месеца лишаване от свобода рецидивист, който ограбил две жени. Действието се е случило през май 2012 г. Пламен Х. (на 25 години) отнел насилствено верижките от вратовете на собственичките им. Той ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим след като се призна за виновен и се споразумя със съда.
Едното от нападенията Пламен извършил в „Бели Брег”. Жената си вървяла по улицата, когато той я нападнал в гръб. След подадения сигнал, местни криминалисти и автопатрул реагирали незабавно и за по-малко от половин час задържали извършителя в района на спирка „Шахтьор”. В него е намерен златния синджир, който току що бил откраднал.
В хода на работата органите на реда установили, че 25-годишния мъж е автор и на грабеж, извършен няколко дни по-рано отново през деня. Пламен нападнал на ул. „Св. св. „Кирил и Методий” в Перник друга жена и й откъснал от врата две златни верижки. Тогавашната плячка оставил за продаване в заложни къщи в кв. Изток и центъра на града. Златото било намерено и иззето.
Трите верижки тежали общо 7,74 грама, а стойността им била 645 лв.
Пламен е криминално проявен. В момента на извършване на двата грабежа той е изтърпявал наказание „пробация” за взломна кражба.
Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.