iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Двамата уволнени полицаи доносничели за Културиста

Двамата уволнени полицаи доносничели за Културиста сн.poligraff.net

Двамата полицаи, уволнени заради контакти с подземни босове са изнасяли информация на бандата на Георги Владимиров – Културиста. Оказа се, че връзка между тях е приятелят на Културиста Николай Иванов – Македончето. Валери Стефанов и Иван Иванов са освободени от длъжност през декември миналата година.

Двамата са служители на специалното звено за задържания на полицията. Те обаче изнасяли информация за предстоящи действия на МВР и са се срещали с лица от бандата на Жоро Културиста, занимаващи се с кражби. Така осуетявали акции на полицията. Затова срещу тях бе образувано дисциплинарно производство. След което служителите на полицията бяха уволнени за уронване престижа на системата.

Според Иванов и Стефанов отстраняването им е неправомерно и затова те обжалват това пред Административния съд.

Жоро Културиста е известен пернишки крадец. Бандата му нашумя с побоя на градовете на бившия рудник Гарванов. В наказателната акция срещу охраната на рудника тогава Македончето не участваше.

Маскирани биячите начело с Културиста, нахлуха в района на „Гарванов” и започнали да удрят петимата охранители. В резултат на побоя на двама гардове бяха нанесени тежки наранявания. Мъжете бяха настанени в столични лечебни заведения с различни травматични увреждания, комоцио и спукан череп. Изпотрошен бил и автомобила на гардовете.

Културиста и Македончето обаче бяха хванати заедно за кражба на генератор за 15 000 лв. Тогава с тях бе спипан и Радослав Йорданов – Паяка.

Делото на двамата полицай срещу МВР ще продължи при закрити врата заради използването на СРС-та.

Ингормация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.