iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Двама 40-годишни мъже от Перник са задържани при транспортиране на краден автомобил „Ауди“

Двама 40-годишни мъже от Перник са задържани при транспортиране на краден автомобил „Ауди“ 09_1473436581

Единият шофирал, вторият бил в ролята на „отцепка“. И двамата са с многобройни криминални регистрации и много добре подготвени, включително и за акцията тази нощ – знаели кога предстои смяна на патрулите и се опитали да използват краткия промеждутък, за да минат по трасето необезпокоявани.

От около седмица обаче екипите денонощно били в готовност и тази нощ, след около три месеца предварителна работа и полицейско наблюдение, служителите на реда предприели действия по задържането им. Двамата са оказали яростна съпротива, като опитали да изблъскат с автомобилите си служебните коли. При съвместната операция полицейските екипи са организирали изкуствени „тапи“, за да се намали скоростта на движение и да не бъде осуетено задържането.

Издирват се останалите съучастници. „По-голямата част от работата тепърва започва. Предстоят мащабни процесуално-следствени действия на територията на Перник, Дупница, Радомир, Кюстендил, Пловдив, за да бъдат събрани доказателства за престъпната дейност“, съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов и поясни, че групата се специализирала в кражби на леки автомобили немско производство - „Мерцедес“, „Ауди“, „БМВ“, от среден клас, произведени основно в периода 2008 – 2012 г., които са много ползвани в страната и за тях има голямо търсене на части. За разглобяването им са ползвани бази в района на Перник, а в последствие – мрежа от автоморги и сервизи за дистрибуция на частите, като легална част от бизнеса.

Продължава работата по случая за документиране на цялостната престъпна дейност на участвалите в схемата за кражби и разчленяване на автомобили.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.