iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Директорът на полицията в Перник иска да се пенсионира

Директорът на полицията в Перник иска да се пенсионира 11_1446629836

Директорът на полицията в Перник е подал молба за пенсиониране. Това съобщават източници на БНТ. Комисар Валентин Бучински е поредният, но не и последният шеф, който оглави областната дирекция полиция в средата на месец май тази година.

Защо напуска комисарят?

Дали заради предстоящите протести на полицейски служители и масовото им напускане от системата на МВР, дали заради промяната в закона за пенсиониране и намаляване на пенсиите (да не го хване намалението), или просто си е планувал предварително да си доизкара до пенсия?

Източниците на Българската национална телевизия твърдят, че има масово подаване на заявления за напускане в системата на МВР.

В петък на спешно съвещание при вътрешния министър е решено, в бюджет 2016-та да бъдат орязани парите за извънреден труд, социалните придобивки, както и получаването на 20 заплати при пенсиониране. Резултатът от това е повече от 100 заявления за напускане в столичната полиция.

По неофициална информация заявления са подали служители от специализирания отряд за борба с тероризма, целия отдел на криминална полиция в Пловдив. Молба за пенсиониране е подал и директорът на полицията в Перник.

Източници на “По света и у нас” потвърдиха, че в системата има напрежение, а синдикатите готвят протести.

Протестите на полицейските служители, в които се очаква да се включат и пернишките полицаи са предвидени за утре, сряда. Полицаите се заканват, че ще блокират магистрала Хемус и пътя за Перник.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.