iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Делото срещу майката на Димитър Бербатов беше окончателно прекратено

Делото срещу майката на Димитър Бербатов беше окончателно прекратено 06_1402645216

Делото срещу майката на футболната звезда Димитър Бербатов, Маргарита, беше окончателно прекратено от Пернишкия Районен съд. Маргарита Бербатова беше обвивена в хулиганство, но магистратите постановиха, че няма данни за извършено престъпление. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Делото бе гледано в Перник тъй като съдиите в Благоевград до един си подадоха отвод. Въпреки това прокурорът бе от Благоевград, а защитник на Маргарита Бербатова бе пернишкият адвокат Борис Даскалов.

През април 2013 г. тя бе обвинена в хулиганство, заради това, че е нанесла лека телесна повреда на журналистката от вестник „Струма” Бетина Апостолова. На 31 януари 2013 г., когато бе рожденият ден на звездата на “Монако”, Маргарита и снаха й и съпруга на по-малкия й син Асен нападнаха репортерката, която отразяваше акция на антимафиотите срещу наркоразпространението. В центъра на Благоевград бяха проверени Асен Бербатов, жена му Димитричка и техни приятели. Направен им бе личен обиск. Претърсен бе и лекият автомобил “Сеат”, който по документи се води на Димитричка.

Виждайки действията на журналистката, Маргарита и снаха й се нахвърлили с ритници, юмруци и непристойни думи към нея.

Маргарита Бербатова не се яви на първото дело и бе представена от адвоката си. Тогава бе разпитана потърпевшата Бетина Апостолова, а показания дадоха и благоевградски полицаи. Те твърдят, че журналистката снимала дветте жени против волята им. На мястото на грозната сцена е присъствал журналист от вестник „Стандарт”, както и главният редактор на “Струма”.

В показананията си служителите на реда заявиха, че са видели някакъв спор между журналистите и майка и снаха Бербатови, но не били в непосредствена близост и не можели да твърдят със сигурност имало ли е ритници и ругателства, отправени към Бетина Апостолова. За сметка на това пък чули, че репортерката нарекла двете жени „дроги”, с което също им нанесла обида, казаха полицаите пред съда.

При така изяснената ситуация обвинението „хулиганство” няма правно покритие, твърди защитникът на Бербатова, Борис Даскалов.

При вземането на решението си, пернишкият Районен съд е взел предвид аналогичен казус от практиката на Върховния касационен съд.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.