iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Болен човек платил 12 000 лв. на лечителка менте

Болен човек платил 12 000 лв. на лечителка менте 04_1429776699

Псевдолечителка изкара 12 000 лв. от болен човек, като тя се е представила за преподавател в БАН. Освен това тя била завършила калифорнийски университет и лекува уши.

Специализирала се в болести в областта на главата. Сега измаменият я съди, съобщи Нова телевизия.

Става въпрос за самопровъзгласилата се за лечителка Летия. До услугите на „големия доктор”, мъжът прибягва, след като специалисти казват, че загубата на слуха му е нелечима. Според псевдолечителката Виолетка Димиева обаче лек имало - енерготерапията.

"Поставя ръката на болното място и прави едно леко триене и задържа ръката в една чупка, може би на 120 градуса – китката, и казва усещаш ли затопляне. И така 20 минути. Като свърши процедурата ми казва - за този цикъл, който направих четири дни, дължиш 2000 лв.”, разказа пред екип на Нова измаменият.

Проверката в РЗИ обаче показа, че Летия категорично няма право да лекува. Освен чрез енерготерапия, самопровъзгласилата се за американски професор лекувала слуха на пациента си и като прекъсвала генетичните връзки с роднините му. След като прекъсне връзките на планетарно ниво, трябвало да направи и защити на пациента, за да гарантира доброто му здраве и успех в бизнеса.

И така след 25 процедури и 12 000 лв. за лечение, мъжът не усеща промяна и продължава да не чува. Решава да провери дали наистина Виолетка работи и преподава на студенти в БАН. Оттам се оказва, че не са чували за нея.

И въпреки твърденията, че е световнопризнат американски професор, Виолетка не пожела да снимаме дипломите й. Щяла да ги покаже в съда. Измаменият мъж пък вече е потърсил правата си пред българските власти. Образувано е досъдебно производство. От регионалната здравна инспекция в града, в който живее, са му отговорили, че Виолетка няма право да практикува нетрадиционна медицина. Потвърдиха го и пред нас.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

15-Април-2016

16-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.