iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Антимафиотски юмрук и върху пернишкото черно тото

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

ГДБОП продължава мащабната операция срещу нелегалната мрежа от букмейкърски пунктове за онлайн залагания, която бе разбита преди дни, съобщиха от пресцентъра на МВР. Този път антимафиотите от сектор ”Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт”, съвместно с инспектори от Държавната комисия за хазарта и НАП, са неутрализирали звеното на букмейкърската мрежа на територията на Перник.

Вчера, в момент на залагания, е предприета проверка в нелегалния букмейкърски пункт. Съставен е акт за незаконен хазарт, иззети са две компютърни конфигурации, фишове и други документи, свързани с незаконната дейност.

Припомняме, преди дни служителите на ГДБОП, Държавната комисия по хазарта и НАП атакуваха едновременно 23 обекта на най-голямата незаконна мрежа за онлайн залагания в страната в Благоевград, Петрич, Сандански, Пловдив, Първомай, Разлог и др. Акцията бе реализирана след няколкомесечно наблюдение, което установило, че чрез пунктовете за "черно тото” били осъществявани залагания към сайтове извън територията на България.

Собствениците на нелегалните пунктове създавали акаунти в интернет сайтове, базирани извън територията на страната и в офшорни зони, чрез които осъществявали залагания на резултати от спортни срещи. Така изтичал национален капитал в размер между 20 и 50 хиляди евро дневно, а държавният бюджет бил ощетяван от невнесени дължими налози.

Собственици на футболни клубове са били сред организаторите на най-голямата нелегална мрежа от букмейкърски пунктове за онлайн залагания, съобщи след операцията вътрешният министър Цветан Цветанов. "Сериозна структура стои зад това, което е извършвано на територията на страната. Със сериозно влияние на определени личности, но не бих искал да споменавам имена", заяви Цветанов.

Проведената операция пресече възможността за предстоящо откриване на нови нелегални пунктове и в много други градове на страната, категорични са от МВР.

Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата с оглед извършени престъпления, свързани с финансовата и данъчната система, незаконен хазарт, нарушаване правата на интелектуалната собственост и пране на пари. Работата по случая продължава.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.