iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


75-годишния Пончо Раденков от радомирското село Садовик беше осъден условно

75-годишния Пончо Раденков от радомирското село Садовик беше осъден условно 06_1402553505

75-годишния Пончо Раденков от радомирското село Садовик беше осъден от пернишките магистрати. Причината е смъртта на приятеля му Илчо Георгиев.

За убийството на 16-години по-младия му съселянин възрастният човек получи условна присъда от 2 години и 6 месеца с тригодишен изпитателен срок. Каейки се за постъпката си, извършена в състояние на афект, възрастният човек се разплака пред съдиите.

„С Илчо бяхме приятели. Не знам защо се случи това. Мъчно ми е, всеки ден го сънувам”, редеше той, ронейки сълзи.

59-годишният Илчо Георгиев починал от удар по главата с лопата, с която го фраснал дядо Пончо, който преди това пък бил бит от жертвата.

Драматичният конфликт се разиграл на 1 ноември 2013 г. след една бутилка изпита ракия. Пончо и Илчо се черпили, после тръгнали да се изпращат. Ненадейно Илчо силно ритнал по-възрастния си приятел в глезена, а после замахнал и го фраснал с юмрук в окото, разказа пред магистратите подсъдимият. Панчо паднал, но Илчо продължил да го рита в главата, като му нанесъл множество удари. По едно време Пончо станал, настигнал Илчо и го ударил с лопата по главата.

По искане на Пончо Раденков делото се гледа в условията на съкратено съдебно следствие. Първоначално обвинението срещу него е било по чл. 115 от Наказателния кодекс, но впоследствие е преквалифицирано по чл. 118. Съдийският състав призна дядото за виновен и постанови присъда от 3,8 години лишавене от свобода. Заради съкратеното следствие, присъдата му бе намалена на 2,6 години с тригодишен изпитателен срок. Тя подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.