iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


26-годишен криминално-проявен се опита да измами полицията, че мерцедесът му е откраднат, за да си получи застраховката

26-годишен криминално-проявен се опита да измами полицията, че мерцедесът му е откраднат, за да си получи застраховката 08_1471088925

Криминалисти от Първо РУ – Перник го задържаха заради опит за застрахователна измама.

На 10 август тази година 26-годишният М.И. от Перник подава сигнал в полицията, че му е откраднат лекият автомобил марка „Мерцедес”. По данни на потърпевшия колата изчезнала от ул. „Първи май”, където била паркирана. Немската машина била лизингова и застрахована за голяма сума пари. Автокаското на колата изтекло в деня на обявяването й за открадната. Органите на реда извършват оглед на местопроизшествието и започват разследване на случая.

В резултат на проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че автомобилът не е откраднат, а е направен опит за застрахователна измама. Полицаите изясняват, че мерцедесът е бил повреден и най-вероятно е укрит с цел разкомплектоване и продажба на части.

Проследено е цялото му движение в рамките на дълъг времеви период назад, разпитани са множество свидетели и са проведени разговори с представители на автосервизи, където е ремонтиран. Проверени са множество автосервизи и автоморги на територията на Перник и региона и инспекциите продължават.

После 26-годишният М.И. се опитал да заблуди полицията, че е намерил колата си в друго населено място, но и този му опит остава неуспешен. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка и работата по документиране на случая продължава. Мъжът е криминално проявен, познат с провокация към подкуп и шофиране на автомобил без книжка.

Започнато е досъдебно производство под ръководството на Районната прокуратура в Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.