iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Велизар Димитров още година в Украйна

Велизар Димитров още година в Украйна 06_1370518322

Преди малко повече от месец перничанинът Велизар Димитров навърши 34 години. Oттогава той вкара два гола в 5 мача, а Металург (Донецк) си oсигури класиране за евротурнирите. Очакваше се миналата неделя срещу Шахтьор да изиграе последния си мач за Металург Донецк, но футболистът реши друго.
- Велизаре, на 34 не спираш да вкарваш, извеждаш Металург с капитанската лента... Това ли ще е “лебедовата ти песен” във fутбола?
- Не, имах варианти да спра с футбола, но реших друго. Ще остана още една година да поиграя, после ще мисля за друга кариера. Чувствам се отлично физически, мога да издържа 90 минути.
- Играл си в 20 мача този сезон, във всичките си бил титуляр. Не е ли трудно на 34?
- Украинското първенство е трудно, тъй като има много борба и физически единоборстба. Но щом съм титуляр, значи се справям.
- Металург направи силна пролетна серия. На какво се дължи това?
- Главно на програмата. В началото на сезона ни се падна да играем с най-силните отбори и изостанахме от Черноморец Одеса на 11 точки. Сега обаче сме в серия от 8 мача без загуба, 7 победи и 1 равенство след гол в добавеното време.
- И се класирахте за втора поредна година за Лига Европа...
- Да. И преди сезона казах, че реалната ни цел е петото място. Първите 4 тима в класирането разполагат с много по-големи възможности - и финансово, и като състави, имат качествени чужденци.
- Как се справят в Металург игралите у нас Жуниор Мораес, Грегори Нелсън и Зе Соарес?
- Мораес е голмайстор на тима с 11 гола, а Нелсън е титуляр в повечето мачове. Само Зе Соарес изпадна от първия отбор, договорът му изтича през зимата и вероятно ще напусне.
- Няколко клуба в Украйна са в криза. Сред тях е и Волин Луцк, където играят Петър Занев и Валентин Илиев. Чуваш ли се с тях?
- В момента просто нямат пари. Докато финансите им бяха наред, Волин се представяше доста добре.
- „Динамо”( Киев) ще завърши трети този сезон и няма да участва дори в квалификациите на Шампионската лига. Защо се срина грандът?
- Заслугата е на „Металист”( Харков), който c всеки изминал сезон надграждаше, купи много силни чужденци за по 15-20 милиона евро, а и продажбата на Тайсон не му се отрази. Освен това Металист победи Динамо в директния мач.
- „Шахтьор” (Донецк) очаквано стана шампион. Ще спре ли някой хегемонията му скоро?
- Не виждам как ще стане. Играта им не зависи от един футболист. Могат да продадат двама-трима, но пак ще са №1 в Украйна. А и Мирча Луческу остава начело, това е гаранция за успехите.
- Напусна България преди пет години, оттогава ЦСКА не е ставал шампион. Сигурно следиш ситуацията в бившия си клуб?
- Не са добре нещата. При тези чести треньорски смени нищо не може да стане. Трябва да се остави един специалист поне година, да му се даде шанс да изгради някакъв облик по свое виждане. А и има голямо текучество на футболисти. Така не се прави силен отбор.
в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.