iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Каквото и да направиш се връща като бумеранг към теб

Каквото и да направиш се връща като бумеранг към теб 04_1430203164

Тази година някои хора ще разберат, че не всичко е вечно. Всичко, каквото направиш се връща като бумеранг към теб, казва ясновидецът Роберто Методиев от Перник.

Роберто Методиев е роден на 30 април 1990 г. в Перник. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков", с профил народно пеене и пиано. От 8 години се занимава с ясновидство. Едва на 18 г. се записва на участие в предаването „Ясновидци" и достига до финала. Участник е и в редица реалити формати, сред които „Лига на познавачите" и „Мистични истории". Новото предизвикателство, което си поставя, е организирането на духовни семинари за положително мислене и щастлив живот.

Г-н Методиев, какво се случва на енергийно и планетарно ниво напоследък? Много хора споделят, че се чувстват зле и не са себе си.

Моите впечатления са, че наистина има промени на енергийно ниво и те са съвсем в реда на нещата. Нашата планета винаги е търпяла промени. Хората действително напоследък се чувстват много напрегнати. Има много причини за това, но една от тях е последното слънчево затъмнение. Това е като едно прераждане на планетата, като един рестарт на системата. На чисто енергийно ниво хората го усещат, но не знаят, че причината е точно тази. В случая след това затъмнение хората станаха като обладани и въобще не знаят какво се случва. Това е свързано и с пренареждането на планетите.

Това състояние докога ще продължи?

От астрологична гледна точка не знам, но от енергийна предполагам, че до края на юни и началото на юли нещата ще се успокоят и ще влезем в релси.

Според астролозите към края на седмицата ще има поле за конфликти и напрежение. Вие виждате ли нещо такова?

Уважавам астрологията, но нека не забравяме, че тя е наука и не може да обяснява нещата за всички хора еднакво. Ако ще има нещо към края на седмицата, то ще се изразява в промяна на времето. А това вече е доказано, че влияе на хората. Възможно е обаче да има и някакви катаклизми. Обикновено аз усещам земетресенията с болки в различни части на тялото. В момента не усещам болка, така че не вярвам скоро да има земетресение у нас. Чисто ясновидски обаче смятам, че земетресение се задава. Но това не бива да ни плаши. Тези катаклизми са важни, за да се изчисти природата. Тя е жив организъм и трябва да премине през нещо разтърсващо, за да се обнови. Това е добре за природата и като цяло, защото енергиите се струпат и в един момент трябва да избият нанякъде. Да не говорим, че отношението на човека към природата е доста лошо и е нормално в един момент тя да си отмъщава. Затова мисля, че може да очакваме катаклизми.

В този смисъл тази година няма да е лека за България, така ли?

Тази година е под влиянието на числото 8. Това е числото на парите и безкрайността. Хората, които си мислят, че всичко е безкрайно, ще пострадат. Това важи не само за България, а за целия свят. Ще бъдат разкрити много корупции и измами и по света, и у нас. Всяко едно действие на всеки човек се връща към него по някакъв начин. Това е годината, в която човек трябва да се съобразява какво прави и какво говори. Всяка лоша дума или действие се връщат като бумеранг. Годината за България няма да е успешна от икономическа и финансова гледна точка. Тази година не се теглят кредити.

Очаквате ли сътресения на политическо ниво?

Не виждам някаква промяна за правителството. Бойко Борисов ще остане премиер. Засега нещата вървят в добра посока. По-скоро ще има много преструктурирания в Министерството на здравеопазването, в МВР и във финансовото министерство. Ще дойдат нови хора.

Да разбираме ли, че културният министър Вежди Рашидов ще остане на поста си?

Той е за там. И не виждам друг човек, който е по-подходящ от него. Всеки понякога в пристъп на ярост казва неща, които не мисли. Случва се. Той има високо самочувствие и това му пречи в работата. Г-н Рашидов няма да си подаде оставката. В Министерството на културата ще има промени, но няма да са сега, а след септември.

Ваши колеги смятат, че България ще тръгне напред, когато начело застане руса жена. Вие споделяте ли това мнение?

Това съм го казвал много пъти. Не знам дали ще е руса или черна, косата няма значение, има значение това, което е под косата. Но определено страната ни ще тръгне нагоре, когато дойде на власт жена. Вероятно става дума за президентското място. Не мога да кажа кога ще се случи, но е в близко бъдеще. Тя ще има голям капацитет, ще взима сериозни и важни решения и това ще ни води напред.

Има ли според вас заплаха от тероризъм в България?

Не мога да кажа всичко, което виждам, защото сигурно ще ме арестуват, но виждам подобни неща, които обаче не са свързани с терористична заплаха в буквалния смисъл. По-скоро се прави с цел спекулация, за да се стресират хората. България е толерантна държава и няма основание да бъде обект на тероризъм. До голяма степен ние сме застраховани.

Доволен ли сте от участието си в предаването „Мистични истории"? Какво ви донесе то?

Донесе ми много това предаване. Аз бях първият поканен за участие. За мен това е голямо признание. Предаването беше много хубаво и се надявам да има още епизоди. Пазя само положителни спомени от там. Осъзнах, че все повече хора се доверяват именно на ясновидците, когато имат проблем. Те искат да знаят как и защо се случват нещата. Хубаво е всеки един човек да е наясно. Тогава всичко ще е по-лесно.

Навъдиха се много псевдоясновидци. Хората често остават излъгани.

За голямо съжаление това е така. Нашата работа е много отговорна. Хората, които търсят помощ, не биват да бъдат лъгани. Всичко се основава на доверие. Затова искам да създам асоциация, която да събира хора само с доказани способности. Смятам, че с времето псевдоясновидците ще изчезнат. Просто за тях няма място.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.