iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Емил Костадинов: Ще се рехабилитира пътната мрежа в област Перник

Емил Костадинов: Ще се рехабилитира пътната мрежа в област Перник

Инж. Емил Костадинов е на 29 години. Той е главен експерт в „Областно пътно управление“, отдел „Инвестиционно ремонтни-дейности” към Агенция „Пътна инфраструктура“.

Емил Костадинов е завършил е ВТУ „Тодор Каблешков“ в София със специалностите „Транспортна техника и технологии“, „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“ и „Икономика на транспортната фирма“.

Член е на екипа за управление на АМ „Люлин“ и АМ „Струма“.Емил Костадинов ще е кандидат кмет на ПП ГЕРБ за пернишкият квартал „Изток”. Решихме да му зададем няколко въпроса:

1. Г-н Костадинов, от пет години работите в сферата на пътното управление, кои са най-сериозните предизвикателства, с които сте се сблъсквал?

Да трудовата ми кариера започва в Пътно управление Перник в специализираната администрация, която съчетава административна работа и работа на терен. Предизвикателството на моята длъжност е да бъдеш на разположение 24 ч. в денонощието и взимането на бързи решения, тъй като съм в екипа за управление на АМ „Люлин” и АМ „Струма”

2. Как се поддържа републиканската пътна мрежа в Област Перник? Има ли някакви специфики?

Област Перник може да се похвали с доста добро състояние на РПМ, както на I,II, така и наIIIклас пътища. През последните 3-4 години бяха извършени рехабилитация на част от IIIкласната пътна мрежа чрез ОП.

Нашият регион е специфичен с планинският си релеф, който създава тежки метрологични условия това затруднява работата по текуща и зимна поддръжка на пътищата.

3. Знае се, че Областно пътно управление Перник си сътрудничи с управленията в Кюстендил и София. Как се случва това?

Координираме действията на отделните служби при необходимост чрез актуализиране на наличната информация в реално време осигурявайки безопасността на трафика и ефективността на пътната мрежа.

4. Какво предстои за Област Перник по отношение на пътната инфраструктура?

В момента се извършват текущи ремонти, като оформяне на зелените площи в сервитута на пътищата, локални ремонти и освежаване на хоризонталната маркировка. Предвижда се да бъдат осъществени няколко проекта за рехабилитация на пътната мрежа финансирана от ОП „Региони в растеж” 2014-2020

5. Каква е ползата от магистралата, стигаща до града ни?

Всяка изградена инфраструктура носи своя принос. Финансова полза за ежедневно пътуващите до столицата. С пускането на транзитната АМ бе пренасочен трафика на тежкотоварните автомобили, което спомогна за драстично намаляване на сутрешните задръствания. Също така гр. Перник стана по благоприятна среда за развитие на местния и регионален бизнес.

7.Г-н Костадинов вашето име се спряга и като номинация на ПП ГЕРБ за кмет на кв.Изток.

Да, така е. Намерението ми е да се кандидатирам за кмет на Изток, тъй като познавам мястото много добре. Аз съм роден и живея тук и ежедневно се сблъсквам с проблемите, които тревожат хората в квартала . Смятам, че имам възможностите и силите да го направя едно по-добро място, в което хората да живеят спокойно.

8.Каква е вашата визия за квартала?

Смятам, че има възможност Изток да се превърне в предпочитано място за живеене. Настоящата администрация не предприе нищо през последните 4 години, за да реши някои от най-наболелите проблеми на квартала. Не очаквам да е лесно, но знам че бих могъл да се справя с това предизвикателство. Когато дойде момента ще представя своите приоритети пред перничани и се надявам те да ми дадат своето доверие.

9.И все пак кое е първото, което бихте направили, ако бъдете избран за кмет?

На този етап не бих могъл да отговоря, но със сигурност има много насоки, в които трябва да вложим сили и енергия. Имам идеи за парка, за стадион „Металург“, бих помислил за ремонт на спортните зали и за уличното осветление.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.