iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дело от 40 тома, приключи за 40 минути

Дело от 40 тома, приключи за 40 минути 06_1370977202

В интервю с mirogled.com, бащата на Стойчо Стоев - Чочо, Петър Стоев споделя, че за него това дело е съдебен фарс. Заекът е единственият обвиняем за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, която бе отвлечена и удушена на 7 ноември миналата година. Случаят вече повече от година буни духовете. Делото пък обещаваше да се превърне в най-горещия процес.

На първото заседание обаче Заека се призна за виновен и поиска съкратена процедура. Десетки журналисти, свидетели и роднини на жертвата чуха и мотивите за решението на Марио – медиен натиск и тромава съдебна система. В залата обаче не бе Петър Стоев – баща на Стойчо Стоев – Чочо, който бе посочен от МВР, че е извършил престъплението заедно с Любенов, и който се самоуби в присъствието на полицаи от ГДБОП по време на обиск на апартамента му.

Прокуратурата поиска Заека да бъде осъден на 25 години затвор, но се породи съмнението, че му е платено, за да се признае за виновен. Затова пък защитниците му поискаха оправдателна присъда.

- Г-н Стоев, очаквахте ли да се случи това, което се случи?

- Трудно можех дори да го предположа. До онзи ден Марио твърдеше, че не познава Мирослава, че не я е виждал. Прокуратурата ако искаше да се разбере истината, щеше да гледа делото по общия ред. Сега всичко се замита и се унищожава. Това е съдебен фарс. Закрива се истината, заради финансови и лични интереси. За мен няма съмнение, че на Заека му е платено, за да се признае за виновен. Сега обаче той може да ги изнудва, защото може да проговори всеки момент.

- Защо според вас е била отвлечена Мирослава?

- Не е за пари. Няма случай, в който да се отвлича трето лице за откуп. Това беше отвличане за отвличане на вниманието. По делото има много противоречия. В показанията пише, че Мирослава му е казала: „Аз те познавам”, а в същото време в обвинителния акт пише, че е била с лепенка на устата. Краката й били завързани със свински опашки, а сама слязла по стълбите и т.н.

- Каква е причината тогава?

- Не знам. Нещата са много по-дълбоки. Братя Галеви и бившият депутат Димитър Колев стоят зад всичко. Стойчо и Краси Петров работеха за Феодор Феодоров – Федята, който има общ бизнес с тях. Явно момчетата са се набъркали в нещо.

- Не се ли притеснявате от това, което казвате?

- Не. Макар, че са ми казвали да внимавам, че много приказвам. До сега обаче не са ми заплашвали директно.

- По време на делото вчера стана ясно, че в джобовете на сина ви, когато той се е самоубил, са намерени два мобилни телефона, ключове от колата и джобно ножче.

- Има много противоречия по случая със Стойчо. За да се намерят тези вещи, значи не е правен обиск. Може и пищова да е бил на кръста му. Коридорът е Z-образен. Твърди се, че в апартамента са били трима полицаи и той. Отвън чакали две поемни лица. Килерът е зад ъгъла и не се вижда от вратата. Поемните лица твърдяха, че са виждали през цялото време полицаите, а в същото време те твърдят, че са били непрекъснато със Стойчо. Освен това, когато им взимаха натривки според експертизата те са или надлежно унищожени, или взети с некачествен материал. Освен това версията с алармата също не е вярна. Стойчо имаше две кучета – дог от Бордо 60 кг. и Джак ръсел териер. Алармата има 6 датчика, които няма как да не се задействат при положение, че животните се разхождат вътре. Аз имам документ, че тя е била изключена още през 2010 г. Показанията също не са в неговия изказ. Той е завършил английска гимназия и е изчел страшно много книги. Защо не го заведоха в съда да скрепят тези показания, а го отведоха да го убият?

- Ще търсите ли правата си?

- Не, на този етап нищо не мога да направя. След случая подадох възражения в прокуратурата. Те и материалите по делото, които бяха три тома, бяха прочетени за 2 дни. Получих постановление, че се отхвърлят. То не подлежи на обжалване. Документът от прокуратурата беше написан с грешки, а целта му бе да ми отговорят формално.

- Какво очаквате от тук нататък да се случи?

- Нищо не очаквам. Дело от 40 тома, приключи за 40 минути.

Пернишкият окръжен съд ще произнесе утре присъдата срещу Марио Любенов – Заека

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.