iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Адриан Скримов разказа какво става в младежкото БСП

Адриан Скримов разказа какво става в младежкото БСП 03_1457004182

Името на Адриан Скримов в последните дни е сред най-коментираните, когато става въпрос за БСП Перник, както и за младежката структура на организацията. Преди дни излезе информация, че изборът на Адриан Скримов като лидер на младежките от БСП Перник е отменен, заради жалба на централата от града. И типично по нашенски започнаха да се разпространяват информации за „война” в червените редици. Затова потърсихме „основния заподозрян” в цялата история, за да разберем истината от първо лице.

- Няма да задълбаваме в „скандала” в който забъркаха името ти. Все пак в няколко изречения – има ли скандал и къде е скрит проблема? Какво значи отмяна на избора ти за лидер на младежката структура на БСП в Перник?

- Не мисля, че има скандал, а по-скоро различни мнения в организацията, които бяха показани открито чрез медиите пред обществото. Изборът ми за председател на Младежкото обединение в БСП – Перник и останалите решения на събранието проведено на 20 февруари бяха отменени от Общопартийната контролна комисия в БСП заради жалба подадена до нея, а повода са по-скоро формален, отколкото скандален. Тук иска да подчертая обаче, че война в БСП – Перник и още повече в младежката организация няма, както казах и в началото има сблъсък на различни мнения, защото във всяка работеща, голяма организация е нормално да има такива различия и от тях да произтичат проблеми.

-Кой има полза от подобни „скандали” – с кавички и без кавички? На последната пресконференция в БСП, където присъстваше и Валери Жаблянов нещата не предвещаваха подобно развитие?

- Полза от тези скандали с кавички и без няма никой в БСП, затова в идните седмици младежкото обединение ще проведе нова конференция, на която ще бъдат направени нови избори за ръководство на организацията и делегати на отчетно-изборната конференция на МО в БСП. Аз отново ще поискам доверието на младежите, защото знам, че заедно с тях можем да се справим със проблемите в организацията и да продължим да работим за хората както сме го правили досега, че дори и по-активно, като се надявам те да препотвърдят своя избор. И категорично заявявам, че няма да деля членовете на организацията според това дали са участвали в жалбата или не, както беше и през времето, в което бях председател на организацията. Също така ще помагам за разрешаването на проблемите в партията, защото и последните събития доведоха до обезверяването на част от младите хора в организацията . Наистина, пресконференцията, която проведохме с Валери Жаблянов не показа, че може да се стигне до тук, но младежкото обединение е част от БСП и контролната комисия може да отмени всяко решение, за което смята, че по някакъв начин е „кривнало“ от устава на партията.

-Какво е предизвикателството да си лидер на младите социалисти?

- Отговорността да си председател (за лидерство е рано да говорим – смее се) е огромна защото членовете и симпатизантите на младежкото обединение в Перник са може би над 200, тъй като всеки от нас има приятели, които не са членове на БСП,но ни подкрепят. В организацията има много интелигентни млади хора и силни личности, които допринасят за резвитието й, но понякога се стига до спорове заради различия в идеите за развитието на организацията и балансирането между различните мнения и намирането на най-добрата формула, за да се направи нещо е трудно.

-Какво да очакваме в близко време като инициативи, родени от вашата структура?

- За последните няколко години утвърдихме редица свои инициативи като традиция и много други младежки организации в страната ги взаимстваха от нас. Ще продъмжим с инициативата „Кмете, чуй ме“, в която сезираме общинската администрация и общинския съвет за наболели проблеми в града. Когато сме недоволни от решенията на управляващите в града, като опозиция ще се възползваме от правото си на протест. През идните месеци ще продължим и „История на чисто“, има идея за събирането на книги на социалистическа тематика, със които да направим малка библиотека в офиса на МО в Перник. Ще продължим и подписката си протим здравната реформа на правителството, защото както заявихме и в разговора ни с министър Москов болните не са криминално проявени, за да им се изисква полагането на отпечатък про всяка процедяра в болница или аптека, а и самата реформа създава повече проблеми отколкото решения.

-Каква е в момента членската маса на организацията в града?

- Списъчният състав на Младежкото обединение в Перник около 120 души, но младите социалисти до 35 години и симпатизантите на организацията ни са над 200, като имаме амбиция през следващия мандат да продължим да развиваме организацията и реално работещите в нея хора, стъпили на тази здрава основа.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.