iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има ли цена усмивката?

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Искрената усмивка струва около една трета пени (по-малко от 1 стотинка), изчисли британска студентка, съобщи Прес асосиейшън.

Даниел Шор даде икономическа стойност на усмивката, за да определи как тя влияе на взимането на решения. Сравнително ниската й цена отразява факта, че в кратко общуване хората разменят 10 до 20 усмивки.

"Ако продавачка се усмихне искрено, реакцията на купувача е положителна и е възможно той да купи повече продукти, отколкото първоначално е възнамерявал - каза Даниел Шор. - В действителност искрената усмивка е нещо като социална валута, нещо ценно, което хората дават, за да получат друго в замяна."

Изследователският екип е разгледал реакциите на хората на два вида усмивки - искрени и вежливи. Основното, което ги разграничава, е наличието на бръчките на смеха край очите. Те се появяват при искрената, но не и при усмивката от учтивост.

"Хората, които често се усмихват искрено, сякаш по-лесно убеждават другите да направят каквото те искат". Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Емоции".

Редактор: Стояна Здравкова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.