iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Граждански Съюз СИЛА Перник пита докога ще мълчим?

Перник за хората и събитията - докога ще мълчим?!

С простичка формула върху плакат, снимката на която е качена във фейсбук групата на Граждански Съюз СИЛА - Перник обясняват на гражданите, каква е схемата за ценообразуването на електроенергията в България. Реално монопполът на електро разпределителните дружества е гарантиран - не си застъпват териториите, а сметката показва, че всъщност държавата можеше да ни продава енергията директно на цена малко над 7.2 стотинки (за да ни я достави по домовете) а не на баснословните 17+ стотинки. От друга страна баснословната надценка отива в сметките на чужди дружества.
Почвече за протестите и сигналите на гражданския съюз Сила в Перник можете да научите като се присъедините към групата им във фейсбук.
Качваме и още една табелка за цената на горивата от април 2011, която според днешните цени може да се приеме като "Нищо хубаво не се случва" предвид онова, което виждаме по бензиностанциите: ето какво споделят от Лукойл на техния сайт:
Средни цени на дребно за веригата:Бензин A95H - 2.48лв.;    Бензин А98H - 2.64лв.;    Дизелово гориво - 2.48лв.;    Пропан бутан - 1.25лв.;
Министър Дянков на парламентарното заседание сподели, че не е в дорите практики на Евросъюза да се налагат ограничения на цените на основните стоки, суровини и услуги - горива, хляб и т.н.
 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.