iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дянков на театър в Перник през септември в нова зала

Ремонт на театрална зала в Перник

Опожарената театрална зала в Перник ще бъде възстановена в готовност да се покаже представление едва за новия театрален сезон през септември, а не за 24 май, каквито бяха плановете досега. Това стана ясно днес при посещение на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков в Перник.  Уверение за завършване на ремонта на залата през септември той получил от фирмата изпълнител „Димел”. Дянков отново обеща, че за първия спектакъл на новата сцена, той ще бъде сред зрителите в обновената зала.   

Симеон Дянков е уверил областния управител на Перник Иво Петров, че няма да има проблеми с финансирането на ремонтните работи и необходимата апаратура.  

Театралната зала  в Перник е първият голям проект  в страната, който се финансира със средства от държавния бюджет по личното настояване на премиера Бойко Борисов.  

До момента са  разплатени  700 000 лева. Фактурирани и приети са дейножсти за още 350 000 лв., които ще бъдат преведени до края на март.

Общият размер на сумата, предвидена за обновяването на театралната зала за тази година е 2 600 000 лева. Има  авансови плащания за немска и австрийска апаратура, които ще бъдат заделени през април.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.