iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Честит рожден ден на Асен Блатечки!

Асен Блатечки

Популярният български актьор Асен Блатечки днес празнува днес своя 40-ти рожден ден. Пернишката театрална публика вече има към него специално отношение не само заради актьорското му присъствие на местна сцена в "Трамвай желание", но и заради изявата му и като режисьор, и като актьор в "За мишките и хората" по Стайнбе.  

Асен Блатечки е  роден на 22 март 1971 година в София. Бъдещият актьор се увлича от рисуването и от спорта. Тренира плуване, футбол, гребане, хандбал. В четири поредни години (от 1989 г. до 1992 г.) е шампион на България на Федерацията по традиционно карате.

През 1992 г.  е приет в НАТФИЗ, където учи актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов. Завършва през 1996 г. Още като студент започва изявине си на театралната сцена с роли в постановките " Мяра за мяра", "Побъркани от любов", "Лазарица", "Натрапницата".

Снимал се е в редица български и чужди продукции. Играе във филмите "Печалбата", "След края на света", "Мила от Марс", "Маймуни през зимата", и в телевизионния сериал "Морска сол". През 2007 г. уваства във филма на Людмил Тодоров „Шивачки“. Играе и в нашумелия български сериал „Стъклен дом“. 

Честит да е рожденият му ден!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.