iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Земеделските производители плащат данък като еднолични търговци

Земеделски производители

Доходите от стопанска дейност на земеделските производители и тютюнопроизводители да се облагат като тези на едноличните търговци - на основата на финансов резултат. Тази промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица приеха народните представители на второ четене.

Новият ред на облагане ще се прилага задължително за доходите на физическите лица, регистрирани по ДДС, и по избор за доходите на останалите земеделски производители.

Тази промяна дава възможност земеделските производители и тютюнопроизводители да приспадат от доходите си реално извършените от тях разходи, според вносителите от ГЕРБ.

Най доброто, което може да се направи с този закон е да се изхвърли заяви от трибуната на парламента депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов и така изрази мнението не само на опозицията, но и на хората, които са засегнати от промяната.

Вносителите бяха упрекнати, че така защитават интересите само на шепа едри земеделски производители, но не и на болшинството, регистрирани като такива дребни производители, които трудно ще доказват разходите си. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.