iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Затварят пощите в малките населени места

Затварят пощите в малките населени места 02_1423135926

Малките населени места може да останат без пощи, като процесът на затваряне започна преди 2 години и до следващата година ще бъдат затворени клоновете в селищата с население под 800 души.

Това означава, че поне 30% от цялата мрежа на „Български пощи" ще бъдат закрити.

Жителите на тези селища са силно притеснени от този факт. В повечето села мобилният телефон е лукс, а след затварянето на пощата много от тях ще трябва да намерят друг начин за връзка с близките си.

По-големият проблем е, че пенсионерите ще трябва да ходят до съседни градове, за да си получават пенсията, предаде Vsekiden.com. Според пощаджиите това ще става с цената на големи трудности и повече разходи. „Превозът е проблем. Имаме автобус, който пътува до Сандански, но тях не ги устройва.

Ще трябва да станат в 6 часа, да отидат в Сандански, да чакат до 9, докато си вземат пенсията, след това да чакат 13,30 да се върнат в селото. Просто не виждам как ще става", каза кметът на с. Илинденци Бойко Ибришимов. Старците ще трябва да ходят с автобус, за което трябва да плащат билети. На места подобни разходи ще стигат до 20 лева, което за пенсионерите са много пари, споделиха притеснени кметове.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.