iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Застраховката „Гражданска отговорност” може да поскъпне

Застраховката „Гражданска отговорност” може да поскъпне 01_1452153866

Застраховката „Гражданска отговорност” може да поскъпне с до 10% след като промените в Кодекса по застраховането влязоха в сила. Това са думите на бившият зам.-председател на Комисията по финансов надзор Борислав Богоев.

В края на миналата година парламентът прие застраховката „Гражданска отговорност” да се сключва по интернет без електронен подпис. Според Богоев това решение е половинчато.

„Възможността да се сключва онлайн я има, но всъщност запазването на стикера доведе до това, че ние нямаме в пълна степен сключване на тази застраховка онлайн. Отново имаме размяна на хартиени документи. Нещо повече, задължително в Кодекса за застраховането вече има разпоредба за застрахователните компании да издават стикера „Зелена карта“, което още повече затруднява застрахователните компании”, каза той. С новите текстове „Гражданската отговорност” вече е обвързвана със задължителен сертификат “Зелена карта”, който служи за пътуване в чужбина извън страни от ЕС.

От бранша коментираха, че с влизането в сила на новите разпоредби застрахователите вече няма да имат възможността да оценяват адекватно риска, според това кой къде пътува. Това ще доведе до уеднаквяване на цената на полицата за шофьорите, които пътуват извън ЕС, с тази на ненапускащите страната.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юли-2015

30-Юни-2015

01-Юли-2014

30-Юни-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com