iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започват да приемат заявления за получаване на субсидиите за мляко

Започват да приемат заявления за получаване на субсидиите за мляко 11_1447947040

От понеделник, 23 ноември, стартира приемът на заявления по схемите за извънредно подпомагане на производителите на животински продукти, като субсидиите ще се дават на производителите на краве, овче, козе и биволско мляко и на производителите на овче и козе месо, които най-силно са засегнати от спада на цените заради руското ембарго.

Схемите, по които ще се кандидатства, са за подпомагане на база доставки и/или директни продажби на краве мляко през квотния период 2014/2015 г., за подпомагане на брой млечни крави, за брой овце-майки и/или кози-майки, както и за брой биволици.

Допустимите за подпомагане фермери ще бъдат оповестени до 19 ноември в дирекциите на ДФ "Земеделие" и на сайтовете на Министерство на земеделието и ДФЗ. В списъците за всеки фермер ще бъде посочено количеството мляко и броят на животните, за които има право на извънредно подпомагане. Заявленията ще се подават до 4 декември в Областна дирекция на ДФ "Земеделие". Кандидатите заявяват само участие в схемите, без да посочват количеството краве мляко и/или броя на животните. Те трябва да декларират съгласие размерът на подпомагането да бъде определен от ДФЗ.

До 10 декември министърът на земеделието ще определи размера на плащането за килограм краве мляко и за едно животно по различните схеми. Изплащането на парите ще се извършва по банков път от ДФ "Земеделие" до края на 2015 г.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.