iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За един ден ще регистрират нова фирма

За един ден ще регистрират нова фирма 11_1447487795

Нова фирма ще може да се регистрира в рамките на един работен ден. Това съобщиха от Агенцията по вписванията. С изменения в Закона за търговския регистър, обнародвани на 17 юли 2015 г., агенцията беше задължена да разглежда до края на следващия работен ден от постъпването им заявленията за вписване на първоначална регистрация.

Законът вече предвижда, че произнасянето ще се извършва незабавно след разглеждане на заявлението, освен в случаите, когато на подателя му са дадени указания. Промените целят да се съкрати времето, необходимо за стартиране на нов бизнес. Макар промените в закона да са факт от 17 юли, Агенцията по вписванията имаше четири месеца, за да изпълни новите изисквания.

От ведомството съобщиха, че вече са внедрени функционалностите, които ще позволят регистрацията на фирма само за един ден. Друго нововъведение е, че търговският регистър вече ще изпраща указания и на електронния адрес, посочен от дружеството. Те ще продължават да се публикуват и на партидата на дружеството в Търговския регистър и електронната страница на агенцията. Много от компаниите обаче не са посочили имейл в Агенцията по вписванията и няма как да получат указанията на длъжностното лице по регистрацията по електронната поща.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.