iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Всички хотели ще трябва да въведат единен номер за рецепциите

Всички хотели ще трябва да въведат единен номер за рецепциите 04_1430126220

Днес ще решават как да въведат единен номер за рецепциите, като специална наредба към закона за туризма ще задължи за това всички хотели.

Министърът на туризма Николина Ангелкова кани днес Гергана Паси, бивш министър по европеийските въпроси, и Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите, за да решат заедно как да се въдеде единен номер за хотелските рецепции.

Това съобщи пред “24 часа” Полина Карастоянова, председател на парламентарната комисия по култура и ексшеф на националния борд по туризъм.

През 2012 г. Карастоянова заедно с Гергана Паси и Христо Мутафчиев подеха кампания за унифицирането на телефона на хотелските рецепции. Повод бе случаят с Мутафчиев, който получил инсулт в хотел на морето, но не успял навреме да извика помощ, защото не улучил телефона на рецепцията, а пробвал с какви ли не номера. Идеята е във всички хотели в страната рецепцията са се избира с един номер - например 9, както е спешният телефон 112.

Според Карастоянова моментът е много подходящ, защото в процес на подготовка е специална наредба към сега действащия закон за туризма, която урежда процедурите за категоризация на хотелите. Тя ще е готова до 30 април и се предвижда да се включи и текст, който ще въведе новото изискване. Не се налага промяна на закона.

Новите хотели ще включат единния номер веднага. А същестуващите ще бъдат задължени чрез периодичните прекатегоризации, поясни Карастоянова. Възможно е обаче комисията, която работи по наредбата, да даде конкретен срок за промяната, важаща за всички.

Освен това се предвижда и обществено обсъждане на новата идея, след като наредбата бъде публикувана на сайта на министерството на транспорта.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.