iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Все повече руснаци ще идват на почивка у нас

Все повече руснаци ще идват на почивка у нас 03_1457767995

Увеличение на руските туристи в България с 5-7% през 2016 г., прогнозира изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) Майя Ломидзе, като поради създалите се геополитически и икономически предпоставки през 2015 г. туристическият поток от Русия е намалял с 31,3%, което е най-драстичният спад от 18 години насам, съобщиха от Съюза на туриндустрията на Руската Федерация. Спадът на пътуванията към Европа беше 20-25%. Сега обаче нещата се променят. "Динамиката на продажбите по програмата за ранно планиране на почивките показва, че има оживление на задграничния туризъм. Засега то е незначително, но въпреки това се наблюдава. Едва ли можем да се надяваме на високите показатели от 2013 г. и 2014 г. Но туристите не искат повече да правят икономии в мащабите, които бяха през 2015 г.", поясни Ломидзе. Тя очаква среден ръст от 3%, 5%, 7%, максимум 10% на пътуванията за определени дестинации. Като сред най-приоритетните дестинации зад граница влиза и България.

"Поради спирането на пътуванията за Египет е нараснал интересът към страните от Югоизточна Азия, ОАЕ, Израел, островите и Европа. Изключително голям интерес тази година туроператорите отчитат към България, Италия и Андора. Фаворит на европейските екскурзии е Чехия", поясни Майя Ломидзе. "Руско-българският пазар е в непрекъснато движение, затова всяка година се изискват иновации в отношенията на страните ни. В момента сме в сложна икономическа ситуация, но България има нови шансове за привличане на руските туристи. Доходите на хората в Русия намаляват, но те не се отказват от почивките си. България има възможност да привлече средния клас туристи, които искат да прекарат почивката си на морето в прекрасната ви страна. Те ще пътуват, но най-важно е да пътуват на приемливи цени. Така че, приоритет ще бъде най-изгодната почивка. И второ - новите продукти, които българите могат да ни предложат. Това е организираният туризъм в частния сектор - рента на апартаменти и къщи. Засега това се предлага, но не и в България. Така че заложете на средната класа с по-ниски цени", каза специално за "Стандарт" изпълнителният директор на АТОР Майя Ломидзе.

От 1 юни "Уралските авиолинии" отварят редовна линия по маршрут Перм-Бургас, съобщиха от пермското летище. Полетите ще бъдат веднъж седмично - всяка сряда, и ще се изпълняват от самолети Airbus А320. Авикомпанията "Уралски авиолинии" влиза в списъка на водещите руски авиопревозвачи. Компанията разполага с 35 самолета Airbus - А320, А321 и А319.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.