iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Виетнамци посетиха Перник

Виетнамци посетиха Перник 07_1469541943

Областният управител д-р Александър Александров и кметът на Перник Вяра Церовска се срещнаха с представители на Република Виетнам, които бяха на посещение в област Перник. Делегацията, водена от заместник-председателя на Съюза на ветераните във Виетнам Нуенг Сонг Фи, включваше 4 генерала и 3 полковници, както и представители на Българския съюз на ветераните и Български общонароден съюз „Бойна дружба”.

Посещението на делегацията в България е във връзка с членството им в Международното сдружение на ветераните.

“Радвам се да Ви приветствам с добре дошли и за това, че първото Ви посещение в България е точно в Перник. Надявам се, че ще установим ползотворни контакти и ще поддържаме добри икономически връзки между двете държави” – каза д-р Александров.

На работната среща, бяха обсъдени начините на взаимодействие и успешната съвместна работа между България и Виетнам, областна администрация и общината по отношение обмяната на културен и икономически опит.

Кметът също изрази своето задоволство от срещата и покани гостите да посетят отново Перник, следващата година по време на Международния фестивал на маскарадните игри „СУРВА”.

В хода на разговорите бяха коментирани бъдещи съвместни дейности и побратимяване на град Перник с град в Република Виетнам.

Ръководителят на делегацията, благодари за топлото посрещане и изрази намерението по време на престоя си да посетят всички забележителности в региона.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.