iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В страната ни са открили 10 000 работни места

В страната ни са открили 10 000 работни места 05_1432978094

За последните няколко дни в страната са открити мощности и заводи, които ще осигурят над 10 000 работни места, каза в Девня премиерът Бойко Борисов при откриването на нова поточна линия на „Девня цимент”. В нея са

вложени около 325 млн. лв.

Ден по-рано министър-председателят откри модерен зaвoд за производство на автомобилни уплътнения на международния гигант „Дженаръл мотърс” в Стара Загора. През миналата седмица пък в Бургас премиерът преряза лентата на откриването на най-голямата каталитична инсталация в Югоизточна Европа. Това е една от най-големите инвестиции в България. Новият комплекс ще позволи на бургаската рафинерия да увеличи дълбочинната преработката на нефта до 90% и да произвежда повече светли горива от един тон суровина.

Част от стоките на циментовото предприятие край Варна пък ще отиват за изграждането на магистралите „Марица” и „Струма”, заяви вчера Борисов. Премиерът изрази надежда, че през 2016 година произведените в завода стоки ще се ползват и за „Хемус”, чиято отсечка край шуменското село Белокопитово трябва да е готова до 15 юли. Той припомни, че през 2012 година е направил първа копка за началото на строителството на завода и добави шеговито: „Това ми е

любимото - след това да си го откривам

На церемонията в Долината на химията присъстваха още италианският посланик у нас Марко Контичели, министърът на транспорта Ивайло Московски и кметовете на Варна и Девня Иван Портних и Атанас Кузев. „Пишем историята и правим крачки в бъдещето“, заяви изпълнителният директор на „Девня Цимент” Серж Шмит. Той поясни, че в завода се откриват над 1000 работни места и то в условията на финансова криза и голяма безработица.

Борисов от своя страна благодари на Пристанище Варна за по-добрите резултати и печалби, като преди това връчи договор за спонсорство на баскетболния клуб „Черно море Порт Варна”. Той е на стойност 500 000 лв., които бордът на директорите на порта реши да отпусне за развиване на варненския баскетбол в рамките на година. Вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев лично връчи на премиера екип на отбора с неговото име. В отговор Борисов се пошегува, че това е най-скъпият екип, който има.

Премиерът: Държим на демократично решение на кризата в Македония
България държи на демократичното решение на кризата в Македония, заяви премиерът Бойко Борисов, след като се срещна вчера с лидера на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония Зоран Заев.

„Категорично против сме всякакви изказвания за федерализация на страната. Държим управляващите и опозицията да намерят диалог и общ език - такъв, какъвто Европа изисква”, отбеляза Борисов. Той за пореден път подчерта, че страната ни не се меси във вътрешните работи на Македония. „Но ни притеснява това, че има политическа криза и то до нашата граница. Един народ, който е най-близък до България“, заяви премиерът. Заев пък поиска съвет от него за преодоляване на политическата криза в съседната ни страна и за възможното съставяне на коалиционно правителство по примера на България.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.