iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В момента можете да намерите и цена за ранно записване на почивка у нас с 20% надолу

В момента можете да намерите и цена за ранно записване на почивка у нас с 20% надолу 05_1432548873

Елитни хотели на първа линия в курортите край Варна са свили цените си с 10-15%, а някои оферти за ранни записвания дори вече достигат и 20% намаление.

Още през зимата тези хотели пуснаха оферти с масово намаление и като се прибави още едно с оферите от last minute, базите може и да се напълнят, но с много ниски печалби. Това коментира търговският директор на холдинг “Св. св. Константин и Елена” Илко Запрянов. Очакваме труден сезон, ще бъдат засегнати приходите и печалбите на хотелиерите. В бранша дори да отчетат някакъв ръст, ще е слаб, защото

годината за много от тях може и да е нулева

добави експертът. Цените на стоките по пазарчетата в Св Константин и Елена са свалени и са като във Варна - 2 лева кафето, колкото и малката бира или половинка кола или фанта. За разлика от Златните, където цацата липсва, в менютата на заведенията в най-стария български морски курорт, се предлага цаца - от 3,50 лв. в капанчетата и по 5 лева - в кръчмите. Чадър и шезлонг са по 5 лева, докато на Златните е с 3 лева по-скъпо.

Нощувките за края на май и началото на юни също са изгодни, като и в двата курорта може да се преспи в двойна стая в непретенциозен хотел за 26 -27 до 33 лева на вечер. Има варианти и за наемане на стаи във вили край морето, които предлагат подслон за 31-36 до 42 лв. Най-изгодната оферта за района на Варна е от 3-звезден хотел, където от 1 до 20 юни почивката е 14 -17 лв. на ден, с нощувка и закуска. Освен това, се предлагат наливна бира, вино и сокове. Вилите край морето с оферта за юни също са с примамливи цени на нощувка за двама от 29,90 лв. при предварителна резервация. Масово се увеличава и възрастта за гратис почивката на децата, като по примера на Гърция и Турция, където безплатни са нощувките до 14-15 години, край Варна досега се стига до 12 г.

На “Слънчев бряг” отстъпките са само за оферти last minute. Те стигат до 25% от редовната цена на пакетите.

„Прогнозираната тежката криза в туризма през това лято няма да се случи. Ето защо драстичното понижаване на цените на услугите не беше правилен ход”. Това коментира по Нова телевизия председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Според него хотелиери са намалили цените за предстоящия сезон заради икономически причини, а не толкова заради очакван спад на руски туристи, както се коментира.

По-ниските цени означават и по-ниско качество на услугите

напомни Драганов. Това ще се отрази най-вече по отношение на храната и общото обслужване, смята експертът.

Около 8,5 милиона туристи ще бъдат посрещнати тази година по Българското Черноморие, над 3 милиона души ще пристигнат по въздух, където цените също паднаха, каза Драганов. „Сривът на еврото прави България много атрактивна дестинация”, смята той.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.