iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Увеличават наемите на подвижните колички в Борисовата градина

Увеличават наемите на подвижните колички в Борисовата градина 04_1429871715

Количките за хотдог, царевица и сладолед в Борисовата градина в София вече ще са до 5 квадрата, като желаещите да опънат сергиите ще плащат двойно по - висок наем за тях.

През следващия месец ще бъде обявен конкурс за отдаването им, обяви зам.-шефът на местния парламент Николай Стойнев. Значително по-високи цени за обектите, попадащи в новата схема на парка бяха гласувани вчера на заседанието на общинския съвет.

Според новата схема ще бъдат запазени само двете заведения при езерото „Ариана”, както и два обекта при площадката със слончето. Хотдог, сладолед и царевица пък ще се продават само на 4 сергии. За ресторанта до моста на езерото началната цена скача на 9127 лв. от 7691 лв. За кръчмата при входа на стадион „Васил Левски” пък началната цена вече не е 5060 лв., а 6944 лв. За обектите при слончето началната наемна цена скача от 1938 на 3008 лв. Най-драстично обаче е увеличението при преместваемите обекти. Първоначално общинарите определиха начална цена от 61 лв. на месец, но впоследствие стигна 200 лв. на месец.

„Категорично съм против парковете на столицата да имат този балкански вид и да са полупаркове-получаршии. В Европа няма такова нещо – нито в Люксембург, нито в „Хайд парк” в Лондон”, заяви общинската съветничка Любка Качакова.

„Колегите, които са против могат да питат гражданите, които посещават парка откъде ще си купят нещо за пиене или закуска за децата, ако няма такива обекти”, отговори по-късно Стойнев.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.