iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търговци откриха как да правят пари

Търговци откриха как да правят пари 02_1454916241

Предприемчиви търговци откриха нов начин за правене на пари, като те купуват дрехи на килограм от дрипшоповете и ги продават като нови в пъти по-скъпо. Идеята хрумнала на търговците преди няколко месеца след като в центъра на Велико Търново отвориха врати два магазина, в които се продават наистина запазени и почти нови дрехи втора ръка. Цените в тези магазини през първата половина на месеца след зареждането са доста високи. Седмица или десетина дни преди да дойде новото зареждане обаче, започват да падат, като последните 2-3 дни достигат до 2 лв. за бройка. Така срещу тази скромна сума човек може да се сдобие с истинско италианско официално палто, при това ново, с етикета, със стилно марково сако, кожено яке или чифт дънки.

Предприемчивите търговци изчакват тези последни дни на невероятни намаления, в които пазаруват ударно. За да не бият прекалено на очи те впрягат в кампанията цялото си семейство и след десетина тура до магазина се снабдяват с по 50-60 чи и повече броя дрешки, които минават през пералнята или химическото чистене за да се премахне онзи специфичен мирис на дезинфекциращите препарати, с които се третират дрехите втора употреба. Накрая на дрешките се лепят етикети на несъществуващи фирми и те се излагат за продажба на цени от 5-6 до 50-60 лв. Един от търговците споделил със свой познат за тази далаверка и че за два месеца успял да врътне четирицифрена печалба.

Миналия месец единият от дрипшоповете реши да зарадва следновогодишно своите клиенти като ден преди новото зареждане пусна всичката си стара стока безплатно. Това предизвика истинско развихряне у търговците. Жена с магазин точно срещу дрипшопа напълнила няколко големи торби с плюшени играчки, които само час по-късно изложила на витрината на своя магазин. Друга търговка пък натъпкала 10 чанти с дрехи, а на въпроса на нейна позната за какво и са, невъзмутимо отговорила: „Как за какво, ще ги продам на село. По 5 лв. като ги пусна парчето, все ще хвана 200-300 лв.” Далаверата с евтините и запазени дрехи обхвана не само българите. Преди десетина дни англичанин, живеещ у нас, си напазарува над 20 сака и още толкова панталони и дънки по 2-3 лв. бройката. На въпроса за какво са му толкова много, той невъзмутимо отговори на развален български: „Как за какво ще продава. Ще прави мъни. Разбира, мъни, деньги, нали така се казва у вас?”

Продавачка от един от дрипшоповете разказва, че неотдавна имала случай, при който търновска търговка предложила да и плаща рушвет за да я пуска в склада да си избира дрехи още при зареждането и след това да и запазва избраните дрехи докато цените им паднат на 2 лв. Продавачката обаче отказала. В търновските дрипшопове обаче без да се стесняват редовно ходят да пазаруват местни прокурори, следователи, съдии и работещи в други престижни институции. Някои от най-елегантно изглеждащите местни бизнес дами, маскирани с тъмни очила и шапки, също честичко наобикалят магазините за дрехи втора употреба.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.