iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Томислав Дончев: Не можем да станем богати с евтина работна ръка

Томислав Дончев: Не можем да станем богати с евтина работна ръка 04_1460613074

За поредна година в. "Стандарт" организира дискусия под надслов "Да! На българската икономика", която ще се проведе на 25 април в столичния хотел "Шератон". На нея бизнесът и кабинетът ще обсъждат възможностите за ръст на икономиката и решаване на големите проблеми пред бизнеса.

Какво би допринесло за устойчив растеж и какво прави правителството, за да се случи това, отговаря за "Стандарт" вицепремиерът по икономическите въпроси Томислав Дончев.

България не може да стане богата страна, ако икономиката ни продължава да залага на евтина работна ръка, заяви вицепремиерът Дончев.

Той обясни, че евтиният труд означава ниско качество и производство с ниска добавена стойност. В същото време бизнесът ни се е реформирал през годините и от търговия и спекулации е започнал да развива индустрията. "Крайно време е да минем към производство с по-висока добавена стойност и икономика, базирана на знанието", каза Дончев.

И посочи, че за това са нужни инвестиции в най-трудната сфера - човешкия капитал. "Говорим за промяна на цялата образователна система, на начина, по който функционира тя. И как да привлечем и да задържим умните деца, които имаме", посочи Дончев.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.