iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Токуда банк ще бъде купена от ИХ Доверие

Токуда банк ще бъде купена от ИХ Доверие 05_1431769878

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала производство по искане на "Индустриален холдинг Доверие" за оценка на концентрацията на компанията с Токуда Банк. Това става ясно от съобщение на сайта на комисията, като КЗК не дава повече подробности за предстоящата сделка.

В началото на март обаче компанията майка на "Индустриален холдинг - Доверие" - бившият приватизационен фонд "Доверие - Обединен холдинг", съобщи чрез БФБ, че дъщерната й компания е сключила сделка за закупуване на 99,53% от капитала на търговско дружество. Поради спецификите на сделката обаче не беше разгласено името на дружеството, за да не бъдат увредени интересите на "Индустриален холдинг - Доверие", а и да не бъде допусната намеса на трети дружества в преговорите и повишаване на стойността на сделката. Продавачът може да реши да сключи сделка и с друг купувач, опасяваха се от холдинга. Прави впечатление обаче, че посоченият дял от 99,53% съвпада с дела на International Hospital Services в "Токуда Банк". Справка на сайта на банката показва, че акционерният й капитал е разпределен в безналични поименни акции. Общата стойност на емитирания капитал е 68 млн. лв.

"Токуда Банк" е една от малките банки на българския пазар с активи от 441 млн. лв. към края на 2014 г. Тя беше основана в края на 1994 г. Банката е част от японската корпорация Tokushukai Medical - една от най-големите медицински институции в световен мащаб. Неин основател и собственик е Торао Токуда, който притежава и International Hospital Service.

В момента зам.-председател на Надзорния съвет на "Доверие - Обединен холдинг" и един от акционерите чрез свои дружества е Огнян Донев. Председател на Надзорния съвет е един от основателите на приватизационния фонд и създател на "Дарик радио" Радосвет Радев, а третият член е адв. Венцислав Стоев.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.