iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Телефонни измамници намират мулета по телефоните

Телефонни измамници намират мулета по телефоните 06_1433333985

Телефонни измамници измислиха нова схема, като вербуват мулета по телефона. Репортер на „Монитор“ улучи набора на ново попълнение, след като един от мошениците набра редакционния телефон.

Първоначално разговорът тръгна с традиционното „Позна ли кой се обажда?“ и опипване на почвата за измама, но след като разбра, че е разконспириран мъжът от другата страна на жицата започна друг разговор.

„Виждам, че си мъжкар, хареса ми реакцията, дай тогава заедно да направим нещо и да изкараме пари” – предложи събеседникът, след което в 30-минутен разговор лека-полека разбивайки моралните устои на репортера, представил се в хода на разговора за таксиметров шофьор, майсторът го посвети в част от тънкостите в занаята, обещавайки добри доходи и кариерно развитие.

„Ти няма да звъниш на никого. Таз работа я оставяш на мене. От тебе искам само да ми ги караш (парите – б.р.) бе, човек. Примерно казвам ти на тоз адрес, вземаш ги, примерно колко са – 5 хиляди, изваждаш си твоите 20 процента, другите ти казвам по направление тука до стотина, сто и петдесет километра, оставяш ми ги и се прибираш обратно. Туй е цялата работа. Изобщо няма да имаме никакъв допир, разбираш ли”, разясни човекът със скрития номер.

„И аз знам какво е морал. Ама то по принцип те бабичките се вържат, разбираш ли. Ако искаш сега, ако те гони моралът, ако искаш цял живот с честен труд да станем хора... Вярно е, че Господ гледа отгоре, ама той, Господ, ако е решил нещо да ми даде на мене, значи е решил нещо добро да направи за мене, а другия да го изгори, разбираш ли?“ – пречупи и последните ни колебания вербовчикът. „Аз ти казвам мъжката, аз съм бил и на честно съм карал, знам какво е. От честност да знаеш гърбав ставаш”, удари последния пирон мъжът.

От думите на измамника стана ясно, че по места си имат бригада, която покрива гърба на мулето в случай на необходимост и извършва необходимите разузнавателно-наблюдателни мероприятия. След като жертвата клъвне, авангардът и самото муле оглеждат района така, че наблизо да няма камери за видеонаблюдение. Ако има и най-малък риск, номерът се зачерква и обектът се изоставя. След всеки успешен удар телефонът и картата, с които е извършена измамата, се унищожават.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.