iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съветниците в Перник бранят ТЕЦ-а на Ковачки

Стойчо Василев -Перник

Общинските съветници в Перник се обявиха против спирането на местния ТЕЦ, който е собственост на Христо Ковачки. Те застанаха единодушно зад предложена от изпълнителния директор на „Топлофикация Перник“ Стойчо Василев декларация срещу решението на МОСВ за изваждането от експлоатация на Пети парогенератор. Съгласно разпореждането на екоминистерството това трябва да стане след 15 април, а като причина за крайната мярка се посочва липсата на сероочистваща инсталация.

На минало заседание на ОбС Василев, който е общински съветник и зам. председател на ОбС огласи обръщение от името на ръководството. В гласуваната декларация се повтаря част от текста на това бръщение. "Смятаме, че министерството не отчита релността, интересите на гражданите на Перник и на взетите спешни мерки от страна на дружеството", се подчертава и в приетия съветниците текст, адресиран до всички висши инстанции в държавата.

Съветниците настояват ековедомството да прецени икономическите и социалните последици от планирането решение и да предприеме необходимите стъпки за спиране на действието му. Ако това не се случи,  хиляди абонати- в т.ч. училища, болници и детски градини, ще останат без парно и топла вода.

Пети парогенератор, който работи на въглища, е основната производствена мощност в централата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.