iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Строят мандра в обезлюдено брезнишко село

Строят мандра в обезлюдено брезнишко село 09_1442817975

Мандра с 500 овце ще бъде построена в брезнишкото село Гоз, като по последни данни на ГРАО в населеното място живея 5 човека.

Освен овцевъдната ферма, която ще бъде изградена в селото, ще бъде направен и собствен водоизточник. Предвидени са и помощни помещения за персонала. Мандрата пък ще обработва и съхранява добитата суровина като капацитетът и е 5 тона дневно.

Намерението за изграждането на фермата е на Иван Петков. Фермата ще се намира в махала „Логатор”. Овцете ще бъдат ползвани за добиване на храни и суровини за пазара.

„Това ще ни се отрази добре. Тук почти няма хора. С тази ферма може пък да се посъживи селото ни. В Гоз има достатъчно пасища и земи за обработване, но досега никой не беше проявявал интерес”, твърдят местните.

Село Гоз се намира само на три километра от Брезник. То е планинско и обезлюдено. През зимата в него живеят едва 5 души. Селото придоби печална слава след като бе обявено, че в него се намира една от къщите за мъчения на отвлечени хора от групата на „Наглите”.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.