iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще забавят изравнителните сметки за парно и топла вода

Ще забавят изравнителните сметки за парно и топла вода 06_1434019020

Изравнителните сметки за парно и топла вода могат да бъдат забавени с повече от месец, като причината е нова наредба за топлоснабдяването, която е обнародвана преди два дни. Това предупредиха от фирмата за дялово разпределение "Техем".

От там посочиха, че част от сметките вече са изпратени на потребителите и трябва да бъдат преизчислени.

Своите изравнителни сметки за парно и топла вода вече са получили потребителите от Варна, Русе, Перник и Враца. Сега се оказва, че техните сметки ще трябва да бъдат преизчислени. За да не се стигне до хаос или голямо забавяне, асоциацията на фирмите за дялово разпределение ще поиска отлагане за следващия отоплителен сезон на новоприетата наредба, каза Милена Стоянова:

Смятаме, че това е абсолютно наложително поради факта, че голяма част от изравнителните сметки вече са стигнали дори до клиентите и те не са отразили промените, които току що излязоха. От друга страна предстоят и в съвсем кратък срок предаване на следващите такива. На практика наредбата, излизайки сега, не е приложима по отношение на изравнителните сметки.

От фирмата са изчислили, че в 42 на сто от сградите с парно, топлофикациите трябва да връщат пари, в близо една трета отчетеното и платеното е еднакво, а 26 на сто ще трябва да доплащат.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.