iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Ще повишават заплатите на митничарите

Ще повишават заплатите на митничарите 02_1455024752

Средно с около 350 лв. ще бъдат повишени заплатите на митническите служители, като точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минимално тя ще е 200 лв.

Това заяви директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов в предаването „Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. „Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора", каза още той. По думите му, ако бъдат постигнати заложените стъпки, в рамките на две години ръстът на приходите ще бъде 17%, което не е постигано в нито една европейска страна.

Танов коментира още, че няма контрабанда при вноса на горива и в обществото изкуствено се насажда това усещане, а целта е с административни средства да се създадат прегради пред вноса.

„Не е изключено закриването на друго териториално митническо учреждение след това в Свиленград.", съобщи той, без да посочва за кое точно става дума. Той обясни, че процесът е свързан със закриване на звена, в които има основно администрация, а освободеният персонал ще бъде „използван и преквалифициран за предизвикателствата, които ни очакват през следващите години".

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юли-2015

30-Юни-2015

01-Юли-2014

30-Юни-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com