iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще покачват заплатите в "Стомана индъстри"

Ще покачват заплатите в "Стомана индъстри" 11_1480053161

Постигнаха договорка в Стомана Индъстри да се вдигнат трудовите възнаграждения на работещите в дружеството. Основното трудово възнаграждение да бъде увеличено със 100 лева, в замяна на присъствения бонус, като вид допълнително месечно плащане.

С 33 лева ще бъде увеличено основното трудово възнаграждение, в замяна на годишното социално плащане в размер на 400 лева при излизане в платен годишен отпуск.

В допълнение на това новообразуваната основна месечна заплата ще бъде индексирана с 5%. Председателят на КТ Подкрепа Валентин Рангелов поясни: „На практика увеличението на основното трудово възнаграждение, като начало, е със 133 лева. Това означава, че дори работникът да се е наложило да излезе в болничен отпуск, той пак ще си получи увеличението от 100 лева. До сега присъственият бонус от 100 лева се даваше само при пълен отработен месец, което ще рече пълен присъствен месец. До момента, съгласно Колективния трудов договор, всеки работещ в завода имаше право, при излизане в платен отпуск, да получи 400 лева социално подпомагане, при положение, че представи фактура, че е почивал някъде. Ако не представи такава фактура му се полагаха 300 лева. Сега, без да се налага да представя каквато и да е фактура, той ще получава месечно по 33 лева. Това, което е много важно да се подчертае, че след начисляването върху основното месечно трудово възнаграждение на тези общо 133 лева, то ще се индексира с 5%. Сами разбирате, че не е едно и също да се увеличи с 5% заплата от 600 лева и такава от 750 лева. Наред с това, като се прибави към това увеличение и класът за прослужено време, се формира една по-достойна брутна заплата за работещите в дружеството. Това увеличение ще се усети от всеки работещ във фирмата. То е много важно както за младите работници, така и за тези, на които им предстои да се пенсионират”. Валентин Рангелов допълни, че договореното увеличение влиза в сила от 1 януари 2017г, тъй като тези пари не са заложени в тазгодишния бюджет на фирмата.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.