iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има протест на бизнеса

Ще има протест на бизнеса 06_1435153063

Протестът на бизнеса ще го има, ще се намалят мощностите за час от 11 до 12 часа на 26 юни, като това е инициатива на отделните предприятия. Протестът ще е с ленти, стикери, ще излязат хората пред предприятията.

Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща на бизнеса и правителството за цената на тока.

Домусчиев бе категоричен, че протестът на бизнеса няма да е символичен. "Протестът не е конкретно срещу правителството. Искаме да има стабилно правителство. Протестът е срещу това, което с случваше през тези 25 г. в енергетиката в България и срещу всичко, което продължава да се случва. И ще е протест срещу тези, които участват в злоупотреба и кражби, срещу тези, които имат влияние и върху вас, медиите", добави Домусчиев.

По думите му, протестът е срещу тези, "които се опитват по всякакъв начин да обезличат това, което ние работодателите казваме". Става дума за 4-те работодателски организации, които съставляват над 95% от българския бизнес. Ние създаваме работни места, даваме заплати, искаме да създаваме още работни места и да вдигаме заплатите. Направили сме много инвестиции и искаме България да бъде място за правене на бизнес. Без спиране на злоупотребите в енергетиката и без спиране на кражбите, това няма как да стане. Затова протестът ще е протест и основната идея е да се стигне до реформи, отбеляза председателят на КРИБ.

Той се надява, че общественият съвет ще намери в рамките на месец консенсус по всички проблеми и ще се направят законодателни реформи.

Надявам се и министър Петкова да има повече кураж да прави реформи и да не се притеснява. Увеличението на цените за бизнеса, значи по-висока стойност в предприятията, това значи съкращения, увеличение на цените за бита, за всички стоки и услуги, подчерта Домусчиев.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.