iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Руските туристи щели да се борят за места в курортите ни

Руските туристи щели да се борят за места в курортите ни 01_1453305565

Тази година руските туристи ще се борят с европейците за места в курортите в Кипър, Гърция и България, каза вицепрезидентът на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) Дмитрий Горин пред ТАСС.

„Тази година европейският туристически пазар се преориентира. Жителите на Стария континент вече предпочитат евтини почивки като тези в Гърция, Кипър и България. Потокът от руски туристи към тези направления също ще се увеличи заради ситуацията в Египет и Турция. Така че конкуренцията между руснаците и европейците за отдих на гръцките курорти ще бъде жестока“, посочи Горин.
Според него почивките на руснаците в чужбина засега запазват стойността си отпреди година въпреки колебанията в курса на рублата. „Засега стойността остава същата като през 2015 година. При ранно записване клиентите получават и 20-процентна отстъпка“, заяви той.

Междувременно белгийският вестник "Le Soir" съобщи, че три белгийски туроператора са решили да отменят полетите си до тунизийските курорти Джерба и Енфида и до египетските Шарм ел Шейх и Марса Алам до октомври 2016 година.

Като компенсация туристическите агенции ще увеличат полетите до България с 60%, до Испания с 10%, до Италия с 15% и до Португалия с 30%.

Причината за решението е силният спад на резервациите за курортите в Тунис и Египет. „Джетеър“, ВИП Селекшън и „Сънджетс“ са регистрирали 85-процентен спад на почивките в двете страни.

За да компенсират загубите, туроператорите предвиждат увеличаване на полетите до България, Португалия, Испания и Италия.
Туристическата компания „Томас Кук“ не предвижда подобна мярка.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.