iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Руските туристи ще намалеят

Руските туристи ще намалеят 03_1426843979

Очаква се спад на руските туристи у нас и в Европа с 50%, прогнозира пред „Фокус“ председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции Байко Байков.

Много са факторите, които влияят върху този очакван спад, като на първо място това е икономическата ситуация, отбеляза той. Друга причина е създалата се политическа ситуация, свързана със санкциите, които България като членка на ЕС налага на Русия, допълни Байков.

Трябва да се имат предвид и фалитите на руските туроператори, които оперираха на територията на България, отбеляза още председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Като цяло предстои труден сезон за България, но са възможни алтернативни варианти за привличането на туристи от други страни. Това обаче е свързано със сериозна организация и финансиране на съответната маркетингова кампания, за да се достигне такъв ефект и е много трудно да бъде направено за такива кратки срокове. Байко Баев каза още, че е съвсем очаквана нагласата за компенсации вследствие на отлива на руски и украински туристи. По думите му пряка компенсация е малко възможна, но помощта може да бъде обвързана с компенсиране на този ефект.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.