iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рударци победи Валя Ахчиева

Рударци победи Валя Ахчиева

След упорита битка, водена от кметовете и населението в пернишкия квартал Църква и село Рударци, заводът за биомаса и боклук няма да дими над главите на местните жители!
Да припомним, че в началото на годината стана известно инвестиционното намерение, свързано с името на Валя Ахчиева, придобила имота, определен за работна площадка на бъдещия завод, в резултат на заменка при съмнителни обстоятелства.
Последваха множество подписки и официални възражения срещу идеята съоръжението да бъде построено на най-високото и хубаво място в Рударци, с гледка към цялото село и околността, но имайки предвид, че проектът бил в доста напреднала фаза, спирането му изглеждало невъзможно.
Първоначално кметът Богданов издействал на завода да се направи задължителна оценка за влиянието му върху околната среда, в резултат на което била практически блокирана възможността съоръжението да бъде изградено на определения терен. Междувременно, обаче, "откритата журналистка" уредила старта на строежа без задължителната оценка.С активната намеса на депутати кметът влязъл във връзка с испанските инвеститори на завода, явяващи се съдружници на Валя Ахчиева. При наличната оценка на влиянието на бъдещия завод върху околната среда и създалата се ситуация, испанците просто ...се отказали от проекта, предават от "За Перник".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.