iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първите български туристи вече са на плаж

Първите български туристи вече са на плаж 06_1434376498

Рекордните жеги доведоха първите български туристи по черноморските плажове, като в момента най-голям поток от наши курортисти има в Бургас, където за бира и картофки на плажа ще ви вземат общо 6 лв.

За чадър трябва да платите 3 лв., а за шезлонг на пясъка още толкова. Царевицата струва 2 лв., а сладолед може да се намери за 2,50 лв.

Заради големия наплив на хора в Бургас в момента заведенията не могат да смогнат. „Имаме недостиг на персонал и се налага, щем не щем, да гоним клиенти”, обясниха от капанче в морския град. От кръчмата допълниха, че за вечеря за 8 души например трябва да се чака в продължение на поне 3 часа.

„Обиколихме три заведения и ни казваха, че не могат да изпълнят поръчката ни. Хората, които седяха на съседната маса в първото капанче също обикаляха и като нас, но все удряха на камък с вечерята”, разказа Мая Стоянова от София, която е със семейството си в Бургас за няколко дни.

Масови оплаквания в Бургас има и от къщите за гости. Проверка установи, че пенсионерки обявяват апартаментите си за семеен хотел и взимат пари на курортистите, без да се отчитат пред данъчните.

Междувременно тази година самолетът се оказва един от най-популярните начини за транспорт от София до морето.

„Двупосочният билет излиза около 190 лв. С автомобил цената за отиване и връщане е 160 лв., при положение че колата харчи 10 на сто, а литърът бензин е 2,29 лв.”, обясни Калоян Траянов от столицата, който отсега е резервирал полет за себе си и съпругата си за септември.

По думите му самолетът излиза по-солено, но си заслужавало човек да плати повече, за да стигне по-бързо и да не хаби нерви с ремонтите по магистралата. За да стигнете до Бургас с влак, пък пригответе 31 лв. в двете посоки. За спален вагон трябва да извадите още 8 лв.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.