iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приемат документи за „Старт в кариерата”

Приемат документи за „Старт в кариерата” 06_1370410201

В бюрата по труда вече се приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администраци, съобщават от Агенцията по заетостта. Общо 2 198 работни места в публичната администрация са заявени по настоящата процедура на програмата. Така Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта започват реализацията на Процедура 2013 по Компонент 1 от Програма "Старт на кариерата". На висшисти до 29-годишна възраст се предоставя възможност в рамките на 9 месеца да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Програмата им осигурява възнаграждение в размер на 400 лева и изплащане на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишния платен отпуск и отпускът поради заболяване.

Възможност да започнат трудовия си стаж в централни ведомства ще получат 1 320 младежи. Работни места по програмата са обявени в Министерски съвет, Администрацията на президента на Р България, Народното събрание на Р България, Министерствотo на външните работи, Министерството на околната среда и водите, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите, Министерството на труда и социалната политика, Министерство на отбраната, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на образованието и науката, Министерство на културата, Министерството на здравеопазването, Национална агенция по приходите, Национален
осигурителен институт, Български институт по метрология, Агенция по заетостта, Държавна агенция за закрила на детето, ИА "Главна инспекция по труда", Агенция "Митници", Агенция за приватизация, Агенция за социално подпомагане и др. Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, филолози, инженери, еколози, медицински специалисти, историци, архитекти, строители и др.

В общинските администрации работните места са 775, а в областните управи – 103 броя. Най-много от тях са за икономисти, строителни инженери, архитекти, юристи, специалисти в областта на компютърните
системи и технологии. Изискванията към кандидатите са: възраст
до 29 ненавършени години към 26.06.2013 година включително; завършено висше образование в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение); да са завършили образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място и да нямат трудов стаж по специалността.

Желаещите могат да подават документи до 26 юни 2013 г. включително, в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни, заети или учащи се, с изключение на учащи в редовна форма на обучение.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.