iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Превозвачи блокират транспорта на 28 април

Превозвачите излизат на национален протест

Превозвачите излизат на национален протест на 28 април, съобщи Илиян Филипов – член на Управителния съвет Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), цитиран от агенция Фокус.

На  среща в организацията е взето решение за протест, в който да вземат участие превозвачите от вътрешния, международния и автобусния транспорт. Потвърждение за участие е получено от Сдружението на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ), Националното сдружение на българските превозвачи и Българския съюз на товарните превозвачи. Предстои организаторите на протеста да проведат разговори и с представителите на таксиметровия бранш. Филипов заявил, че действията на превозвачите се подкрепят и от хората, които организират гражданските протести. На протеста от бранша ще поискат да бъдат изпълнени шестте им предложения за намаляване цените на горивата

"В понеделник ще се събираме да правим основната организация. Идеята е да бъдем с лични автомобили, тъй като нямаме право с камиони да блокираме пътища, тъй като ще ни отнемат лицензите. Смятаме да блокираме пътни артерии, смятаме целият транспорт в държавата да бъде спрян, тъй като по никакъв начин не ни обръщат внимание", заяви Филипов. Превозвачите не са получили отговор на писмото, което миналата седмица изпратиха до премира Бойко Борисов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.