iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предлагат стротелни работници без работа през зимата да ремонтират училищата

Предлагат стротелни работници без работа през зимата да ремонтират училищата 04_1429771647

Част от работниците, които през зимата остават без работа, но фирмите искат да ги задържат като специалисти, да бъдат наемани в училищата, като заплата им да се дели между работодателя и държавата, предлагат министри. Става дума основно за строителния и туристическия сектор.

Тази авангардна идея ще се обсъжда от министри, преподаватели от професионалните гимназии и представители на работодателските идеи на 29 април в Перник. Инициатор е директорът на строителния техникум и доскорошен председател на Съюза на работодателите в образованието Самуил Шейнин.

На форума освен ресорния министър Тодор Танев е потвърдил участие министърът на икономиката Божидар Лукарски, очаква се и министър Ивайло Калфин.

„В строителния сектор през зимата няма много работа. Направихме сериозни изчисления и установихме, че през това време майстори могат да работят в училищата – да правят ремонти или поддръжка. Това ще излиза наполовина по-евтино на държавата в сравнение с това, ако се наема специална фирма за същата дейност“, обясни Шейнин. За целта училището ще сключва договор със съответната фирма.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.