iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предлагат да се проведе инвестиционен форум в Перник

Предлагат да се проведе инвестиционен форум в Перник 04_1459760626

През май да се проведе инвестиционен форум в Перник. Това предложиха от местната структура на партия Движение България на гражданите, част от Реформаторския блок.

„От години в града ни не е отваряно ново предприятие, а старите заводи, носили индустриална слава на района отдавна не работят.

Бяхме 300 специалисти от Перник в Кремиковци и сега никой от нас не работи.”, мотивира предложението си дългогодишен металург.
Хората на Кунева в Перник очакват активно привличане на инвеститори, създаване на добър икономически климат, с облекчения за бизнеса.

Тази среща ще презентира какви имоти съществуват на територията на общината и са подходящи за нови инвестиции.

Идеята за провеждане на форума е възникнала на събрание на организацията на ДБГ в Перник и ще бъде предложена на кмета на Община Перник Вяра Церовска. Ще се търси партньорство с Българската агенция за инвестиции и Национална компания Индустриални зони.

На събранието е изразена безрезервна подкрепа за предложения от вицепремиера Меглена Кунева нов вариант на антикорупционен закон.

Структурата на ДБГ в Перник е гласувала и становище, че приема зам. Председателя на ДБГ Найден Зеленогорски като единствен председател на парламентарната група на Реформаторския блок след обявеното излизане в опозиция на другия съпредседател Радан Кънев. „ Обявилите се за опозиция народни представители от ДСБ да заемат полагащото им се като такива място и да освободят Реформаторския блок от присъствието си”, се казва още в приетото становище.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.