iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правителството разреши проучването на полезни изкопаеми в Трънско

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Фирма „Стройинженеринг-94” ЕООД, свързана с небезизвестният бизнесмен от Перник Фьодор Фьодоров, полечи вчера разрешение от правителството разрешение за проучване на индустриални минерали

Находището е  „Иликиница”, разположено в землищата на селата Парамун и Лялинци, община Трън

Дружеството ще може да проучва залежите на неметалните полезни изкопаеми за срок от 14 месеца върху терена с площ от 2,34 кв. км. Преди години покрай Парамун имаше кариера за варовици.

Стойността на предвидените геоложки проучвателни работи възлиза на 107 640 лв., а на мероприятията по опазване на околната – 10 764 лв.

Фирма „Стройинженеринг-94” с управител Росица Масларска се занимава със сметосъбиране и сметоизвозване, третиране и депонирани на битови отпадъци (оператор на депо), поддържане на зелени площи, лятно и зимно поддържане на пътища, строителство на пътища, промишлено и гражданско строителство.

Фирмата има договор за сметопочистването на община Перник.

Към края на 2010 г. на територията на България  са действали общо 133 концесии за добив на подземни богатства, администрирани от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Постъпилите приходи от концесионни плащания по тях през миналата година са в размер на 37 504 030 лв. Това е с 5 654 423 лв. (17,7%) повече спрямо 2009 г.

Над 11 млн. лв. (30 на сто) от приходите са преведени по бюджетите на общините по местонахождение на концесионните площи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.